sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Valkosuklaa-turkinpippuridonitsit


Munkkien uppopaisto alkoi ajatuksena tökkiä ja pähkäilin munkkien uunissa paistamisen mahdollisuutta. Ihan moukan tuurilla silmiini osui lähikaupassa (Valintatalossa) kuuden kolon donitsivuoka. Seitsemän euron sijoitus vuokaan tuntui vieläpä kohtuulliselta.

Turkinpippuridonitsi pesi 6-0 viereisen rommisuklaadonitsin.

En ole koskaan tehnyt donitseja, joten turvauduin veganisoimaan vuoan mukana tulleen reseptin. Kuorrutukseksi tein valkosuklaata. Toco on suklaassa tuomassa kermaisuutta. Suklaan lisäksi sillä saa vaikka smoothiesta kermaisen unelman. Jauhetta on myynnissä esimerkiksi Ruohonjuuressa ja joissakin luontaistuotekaupoissa.

Donitsivuoka on tämän näköinen kapine.

Loppuksi mojova donitsivitsi:

Englannin kielioppitunnilla tapahtunutta…
Englannin opettaja: ”If ”can’t” is short for ”cannot”, what is ”Don’t” short for?
Oppilas: Doughnut?

Ehheheh.

Valkosuklaa-turkinpippuridonitsit
12 kpl

50 g vegaanista margariinia (esim. tummansinistä keijua)
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 – 1 ½ dl kasvimaitoa (esim. manteli- tai kauramaitoa. Itse käytin tätä. K-supermarkettien valikoimissa on.)
1 tl vaniljauutetta
Kuorrutteet:
0,8 dl kaakaovoita
1 dl tomusokeria
1tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
turkinpippurirouhetta (Fazer Turkinpippuri Crush)

Valmistus:
  1. Vaahdota rasva ja sokeri.
  2. Sekoita omassa kulhossaan jauhot, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää jauhoseos ja maito vuoroerissä taikinaan.
  4. Lisää vaniljauutetta.
  5. Sekoita tasaiseksi.
  6. Voitele donitsipelti kevyesti.
  7. Pursota taikina pursottimella vuokiin. Paisuvat muuten uunissa, että ihan täyteen taikinaa ei niitä syvennyksiä kannata laittaa.
  8. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  9. Kippaa lautaselle.
  10. Tee toinen paistokierros.
  11. Muista peittää donitsit, etteivät kovettuisi. Kuorruta donitsit, kun ne ovat jäähtyneet.
  12. Tee kuorrutus. Sulata kaakaovoi kattilassa hellalla. Sekoita tomusokeri, toco ja suola keskenään. Lisää sulanut kaakaovoi ja vaniljauute. Vispaa vispilällä tasaiseksi.
  13. Päällystä donitsit kuorrutuksella ja ripottele päälle turkinpippurirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti