lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pähkinä-hamppupihvit


Tässä on vegepihvi, joka on helppo muotoilla ja pysyy kasassa! Muuta mainospuhetta ei tarvitakaan.

Pähkinät, mantelit ja siemenet ovat pihvien koossa pitävä voima.

Pihvien perustaikina on varsin yksinkertainen. Kunhan ennakoi sen tekemisen, jotta saa pähkinät ja siemenet ajoissa likoamaan.

Pistä pihvi burgerin tai bagelin väliin ja sujauta seuraksi tuorepinaattia, tomaattia ja vegemajoneesia. Tai syö sellaisenaan bataattiranskisten, salaatin tai muiden vihanneksien kanssa. Pistä päälle keko paistettuja sieniä tai vaikka guacamolea.

Pähkinä-hamppupihvit
5 kpl

Pihvien perusmassa:
1 dl liotettuja pekaani—tai saksanpähkinöitä
1,5 dl liotettuja manteleita
1, 25 dl liotettuja hampunsiemeniä
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl kookosöljyä
1 rkl soijakastiketta

(vettä)

Maustaminen:
Valitse pihveihin haluamasi mausteet. Tässä muutama idea, joista yhdistelemällä saat burgereista sellaiset kuin itse haluat.

-         oreganoa, basilikaa, timjamia, salviaa tai muita yrttejä
-         chiliä (esim. chipotle!), pippuria
-         sitruunamehua ja pippuria
-         sipulia ja valkosipulia (olen pistänyt jauheena)
-         sinappia, ketsuppia, marmitea
-         intialaisittain currya, jeeraa, garam masalaa, kuminaa
-         raastettuja tai hyvin hyvin pieneksi hienonnettuja vihanneksia


Valmistus:
  1. Liota pähkinöitä, manteleita ja hampunsiemeniä yön yli.
  2. Valitse haluamasi mausteet. Ole mausteiden suhteen reilukätinen. Maistele, jotta tulee sopivasti.
  3. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää vettä lirutellen, että massa on kosteaa, muttei läpimärkää.
  4. Muotoile kämmenien välissä pihveiksi.
  5. Nämä pihvit voi tarjoilla raakana, mutta kypsennettynä ovat mielestäni parhaimmillaan. Uunissa 175 asteessa paistuvat mukavasti. Kyttää uunin ikkunasta tilannetta vartin päästä. Minulla meni 20 minuuttia kypsymiseen, mutta aika aina vaihtelee pihvien koosta ja paksuudesta riippuen. Voit paistaa myös pannulla.




2 kommenttia:

  1. Käytin tätä reseptiä osana ravintolapäivän arsenaaliani. Ihmiset tykkäs aivan mielettömästi näistä pihveistä, jotka olin laittanut hamppareiksi. Kiitos valtavasti! :)

    VastaaPoista