torstai 4. huhtikuuta 2013

Hernepestoa palttoonnapeille


Hyvä. Tavaton. Sentään. Tämä maistuu ihanalle! Peruspestoon verrattuna herneversiossa on raikkautta, keveyttä ja kevään tuntua. Tätä voisi tarjota jossain kinkereissä ja arkena palttoonnappien päällä tai paahdetun maalaisleivän levitteenä. Kun ensi viikolla sävellän voileipäkakun illanviettoon tuleville kaasoilleni, aion pistää hernepestoa täytteeksi.

They call me Peasto.


Lisäksi raaka-aineet ovat sellaisia, että löytyvät kituliaimmastakin lähikaupasta. Pinjansiemenet voi halutessaan korvata vaikka cashew-, pekaani-, tai saksanpähkinöillä.

Hernepesto
1 pussi (200g) tuoreita tai pakasteherneitä
1,5 dl (80g) pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
ruukku tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl laatusuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus:
  1. Laita sulaneet herneet ja muut ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi. 
  2. Koostumus on paras hieman rouheisena, joten älä liikaa intoudu jauhamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti