Hyvä. Tavaton. Sentään. Tämä maistuu ihanalle!
Peruspestoon verrattuna herneversiossa on raikkautta, keveyttä ja kevään
tuntua. Tätä voisi tarjota jossain kinkereissä ja arkena palttoonnappien päällä
tai paahdetun maalaisleivän levitteenä. Kun ensi viikolla sävellän
voileipäkakun illanviettoon tuleville kaasoilleni, aion pistää hernepestoa
täytteeksi.
They call me Peasto. |
Lisäksi raaka-aineet ovat sellaisia, että löytyvät
kituliaimmastakin lähikaupasta. Pinjansiemenet voi halutessaan korvata vaikka
cashew-, pekaani-, tai saksanpähkinöillä.
Hernepesto
1 pussi (200g) tuoreita tai pakasteherneitä
1,5 dl (80g) pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä
ruukku tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl laatusuolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistus:
- Laita sulaneet herneet ja muut ainekset kulhoon ja jauha sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi.
- Koostumus on paras hieman rouheisena, joten älä liikaa intoudu jauhamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti