keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Maapähkinäkastiketta ja kvinoaa


Pääsiäinen meni. Vieraita kävi kylässä monena päivänä ja kaikki syötettiin sekä juotettiin, jotta pysyisivät tyytyväisinä.  Yours truly kylläkin kokkaili sillä lailla hövelisti, ettei kuvia tullut napsittua eikä ainesmääriä kirjoitettua ylös. Tämänpäiväinen yritykseni täsmällisempään ruuanlaittoon poiki minulle entuudestaan tuntemattoman kastikkeen.

Harmaa pantteri on kuvassa, jottei lukija huomaisi kvinoan sijasta käytettyä pastaa.

Tein kaupassa kookosmaidon kohdalla pienen väistöliikkeen, ainoastaan koska maapähkinä ja kookos ovat vaan niin täydellisiä keskenään. Lisäksi halusin kastikkeen ilman assosiaatioita Thaimaan rantaravintoloihin. Sain sitä, mitä tilasin. Maapähkinä antaa kastikkeelle maultaan tasaisen pohjan, minkä päälle on hyvä revitellä maustein. Kastike tarvitsee tymäkän chilin poltetta ja sitruunamehun kirpaisun, jottei se tukehdu tasapaksuuteen.

Parhaimmillaan tämä kastike on päästessään kvinoan ja salaatin kanssa lautaselle.

Maapähkinäkastike
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
50 g siitakesieniä
10 kpl minimaissin tähkiä
1 vihreä paprika
1 punainen chilipaprika
2 dl kasvikermaa
2 rkl makeuttamaton maapähkinälevite
0,3 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyree
1 tl harissatahnaa (jos et halua enempää tulisuutta, skippaa. Maultaan sopii kastikkeeseen täydellisesti)
½ tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
oreganoa
oliiviöljyä paistamiseen

Päälle:
sitruunamehua
tuoreyrttejä

Valmistus:
  1. Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota niitä paistokasarissa.
  2. Lisää pilkotut sienet ja paista muutaman minuutin ajan.
  3. Pilko minimaissintähkät kolmeen osaan ja paprika kohtuullisen kokoisiksi kuutioiksi. Sen jälkeen pistä nekin pannulle pariksi minuutiksi.
  4. Lisää maapähkinätahna, kerma, vesi, chili ja kaikki mausteet. Toisin sanoen kaikki loput ainekset.
  5. Laita kasarin kansi kiinni ja anna hautua pienenpienellä lämmöllä sen aikaa kun valmistat kvinoan.
  6. Kvinoan valmistusohjeen löydät mm. täältä.
  7. Tarkasta kastikkeen nestemäärä, mausteet ja suola.
  8. Tarjoillessa laita annoksen päälle tilkkanen sitruunamehua ja jotain tuoreyrttiä (esim. korianteria tai persiljaa)
  9. Syö, juo.

2 kommenttia:

  1. Kissa kuvassa pelastaa tilanteen :D
    Lisäänpä sinut omalle blogilistalleni!

    VastaaPoista
  2. Oij, sulla on mahtavia reseptejä Paula! Kiitos, kun lisäsit. :)

    VastaaPoista