Pääsiäinen meni.
Vieraita kävi kylässä monena päivänä ja kaikki syötettiin sekä juotettiin,
jotta pysyisivät tyytyväisinä. Yours
truly kylläkin kokkaili sillä lailla hövelisti, ettei kuvia tullut napsittua
eikä ainesmääriä kirjoitettua ylös. Tämänpäiväinen yritykseni täsmällisempään ruuanlaittoon
poiki minulle entuudestaan tuntemattoman kastikkeen.
Harmaa pantteri on kuvassa, jottei lukija huomaisi kvinoan sijasta käytettyä pastaa. |
Tein kaupassa kookosmaidon
kohdalla pienen väistöliikkeen, ainoastaan koska maapähkinä ja kookos ovat vaan
niin täydellisiä keskenään. Lisäksi halusin kastikkeen ilman assosiaatioita
Thaimaan rantaravintoloihin. Sain sitä, mitä tilasin. Maapähkinä antaa
kastikkeelle maultaan tasaisen pohjan, minkä päälle on hyvä revitellä
maustein. Kastike tarvitsee tymäkän chilin poltetta ja sitruunamehun kirpaisun,
jottei se tukehdu tasapaksuuteen.
Parhaimmillaan tämä
kastike on päästessään kvinoan ja salaatin kanssa lautaselle.
Maapähkinäkastike
4 annosta
1 sipuli
2 valkosipulin
kynttä
50 g
siitakesieniä
10 kpl
minimaissin tähkiä
1 vihreä paprika
1 punainen
chilipaprika
2 dl kasvikermaa
2 rkl
makeuttamaton maapähkinälevite
0,3 dl vettä
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
tomaattipyree
1 tl harissatahnaa (jos et halua enempää tulisuutta, skippaa. Maultaan sopii kastikkeeseen täydellisesti)
1 tl harissatahnaa (jos et halua enempää tulisuutta, skippaa. Maultaan sopii kastikkeeseen täydellisesti)
½ tl
paprikajauhetta
½ tl suolaa
oreganoa
oliiviöljyä
paistamiseen
Päälle:
sitruunamehua
tuoreyrttejä
Valmistus:
- Pilko sipuli kuutioiksi ja kuullota niitä paistokasarissa.
- Lisää pilkotut sienet ja paista muutaman minuutin ajan.
- Pilko minimaissintähkät kolmeen osaan ja paprika kohtuullisen kokoisiksi kuutioiksi. Sen jälkeen pistä nekin pannulle pariksi minuutiksi.
- Lisää maapähkinätahna, kerma, vesi, chili ja kaikki mausteet. Toisin sanoen kaikki loput ainekset.
- Laita kasarin kansi kiinni ja anna hautua pienenpienellä lämmöllä sen aikaa kun valmistat kvinoan.
- Kvinoan valmistusohjeen löydät mm. täältä.
- Tarkasta kastikkeen nestemäärä, mausteet ja suola.
- Tarjoillessa laita annoksen päälle tilkkanen sitruunamehua ja jotain tuoreyrttiä (esim. korianteria tai persiljaa)
- Syö, juo.
Kissa kuvassa pelastaa tilanteen :D
VastaaPoistaLisäänpä sinut omalle blogilistalleni!
Oij, sulla on mahtavia reseptejä Paula! Kiitos, kun lisäsit. :)
VastaaPoista