perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pesto


Vegaanisen peston loihtii keittiövelho ja tumpelompikin. Valitse yritit niin kuin sydämesi halajaa, intuitiota vaan peliin. Lopputulos on joka tapauksessa herkullinen. Pestossa on isot maut ja –mikä parasta- ei lainkaan maitotuotteita.

Pesto koreilee kesäkurpitsapastan päällä lautasen keskellä.


Älä tyydy käyttämään pestoa ainoastaan pastan kanssa, vaan pistä sitä ihanan italialaisen tomaattikeiton sekaan, lämpimiin voileipiin tai vaikka grillattujen vihannesten päälle. Et jää haikailemaan juuston perään, lupaan.

Tämä resepti on raakaruokakokki Toma Stankevichin, joten kaikki kunnia hänelle.

Pesto

1,5 dl pinjansiemeniä
1,5 dl hampunsiemeniä
0, 75 dl oliiviöljyä
2 ruukkua korianteria (kokeile myös basilikalla, persiljalla ja mintulla)
2 valkosipulin kynttä
2 sitruunan mehu
suolaa

Valmistus:

  1. Käytä yleiskoneen s-terää
  2. Laita pinjansiemenet, ronskisti paloiteltu korianteri, sitruunamehu ja valkosipuli yleiskoneen kulhoon
  3. Pyöräytä karkeaksi
  4. Lisää hampunsiemenet, oliiviöljy ja suolaa makusi mukaan
  5. Pyöräyttele varovasti, niin että ainekset sekoittuvat hyvin
  6. Valmiin peston tulisi olla hieman rouheista, eli sattumat ovat hyvästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti