Guacamolen voi tehdä tuhannella tapaa, mutta minusta
puristisen yksinkertainen tapa on paras. Tällä reseptillä muutat avokadot raikkaaksi
ja kermaiseksi guacamoleksi tuossa tuokiossa, ennen kuin ehdit Ejército
Zapatista de Liberación Nacional sanoa.
Tiedättehän sen kaupasta saatavan radioaktiivisen jätteen
näköisen guacamoledipin. Tämä suuri guacamolehuijaus
pitää sisällään 26 ainesosaa, josta avocadoa on 0,7%.
Priimaluokan
guacamole sisältää avokadojen lisäksi tomaattia ja suolaa, perinteiseen tapaan.
Päälle voi puristaa hieman limemehua maun vuoksi, mutta myös hidastamaan
avokadon ruskettumista. Muita tavallisimpia aineksia ovat sipuli, valkosipuli,
chili, kumina, mustapippuri ja korianteri.
Parhaimmat
avokadot guacamoleen ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Puristettaessa ne
antavat periksi hieman. Älä osta kaupasta jo täysin kypsyneitä avokadoja, sillä niissä
on usein ruhjeita ja tummumia, jotka näkyvät sitten mustina kohtina guacamolessasi.
Voit ostaa
avokadot vaikka kovina ja kypsyttää ne kotona paperipussissa. Kun lisäät
pussiin pari päärynää tai omenaa, kypsyminen nopeutuu.
Guacamole
säilyy kehnosti. Se alkaa ruskettua pian jääkaapissa eikä näytä sitten enää
kovin houkuttelevalta. Tee satsi siis juuri ennen tarjoilua.
Guacamole
2 avocadoa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulin
kynsi
3 rkl
sitruunan tai limen mehua
1/3 ruukkua
korianteria
1/3 ruukkua
lehtipersiljaa
1,5 tl
juustokuminaa
suolaa
Valmistus:
- Ota reilun kokoinen kulho esiin ja puristele siinä avokaadot käsin kermaiseksi mössöksi
- Sattumien jäämien on ok
- Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää sekaan
- Hienonna punasipuli ja lisää se kulhoon
- Purista valkosipuli hienoksi ja lisää mukaan
- Kaada joukkoon sitruunamehu, lisää suola ja juustokumina
- Silppua yritit hienoksi ja lisää ne kulhoon
- Sekoita lopuksi kaikki ainekset huolellisesti sekaisin
Tämä resepti
on peräisin raakaruokakurssilta, jonka master mind on Toma Stankevich.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti