perjantai 22. maaliskuuta 2013

Portobelloburgerit ja lankkuperunat


Portobellosienten isokokoisista hatuista tehdyt burgeripihvit keräsivät itselleen hurmoksellista ihailijakuntaa kasvisruokablogien maailmassa muutama vuosi sitten. Nyt kukkakaalipihvit vaikuttavat paistattelevan kirkkaimmalla paikalla auringossa. Hype on katoavaista, mutta portobellopihveissä on niin vankka klassikon aura, ettei tosifani jätä niitä koskaan.

Olen varma, että tämä awesomenimity vetoaa myös sinuun!

Virallinen Valvojakin alkoi puhua kielillä ja totesi, että lautasella on ”true masterpiece of awesomeness”. 

Portobelloburgerit ja lankkuperunat
kahdelle

2 sämpylää
1 tomaatti
salaatinlehtiä tai savoijinkaalin vaaleita sisälehtiä
½ sipuli
½ punainen chili (tuore)
ketsuppia
valkosipuliaiolia (ohje alla)
kaksi isoa portobellosientä

Valmistus:

1. Sekoita sienien marinadi.

Marinadi:
0,7 dl oliiviöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl basilikaa
1 tl Tuscany spice mix-yrttisekoitusta (oregano, rosmariini, basilika, timjami, valkosipuli)
2 rkl balsamietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria

2. Leikkaa sienistä kannat ja laita lakit hetulapuoli ylöspäin uuninkestävään vuokaan. 
3. Kaada marinadia sienen molemmin puolin ja anna marinoitua parisenkymmentä minuuttia. 
4. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. 
5. Valmista valkosipuliaioli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja hurauta ne sauvasekoittimella majoneesimaiseksi kastikkeeksi.


Valkosipuliaioli:
2 pientä avokadoa
3 rkl silkentofua
2 rkl sitruunamehua
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 tl dijonsinappia
ripaus suolaa


6. Tee seuraavaksi lankkuperunat.

Lankkuperunat
Kahdelle

2-4 isoa perunaa
oliiviöljyä
Tuscany spice mixiä (oregano, rosmariini, basilika, timjami, valkosipuli)

7. Pese perunat ja kuori niistä pois mahdolliset tummumat.
8. Leikkaa perunat paksuiksi tikuiksi… no siis lankuiksi.
Sekoita kulhossa perunoihin loraus oliiviöljyä ja ripsaus suolaa. Kaada perunat pellille.
9. Nyt on kaiketi se uunikin kuumana. Laita sienien lakit uuniin 15 minuutiksi.
10. Kun sienipihvit ovat valmiit, vaihda lankkuperunat uuniin.
11. Kokoa sitten hampurilaiset portobellopihvistä, ketsupista, salaatinlehdistä, sipulirenkaista, tomaattisiivuista, chiliviipaleista ja aiolikastikkeesta.
12. Lankkuperunat ovat valmiita 20-30 minuutin uunissa paistamisen jälkeen. Kun otat perunat uunista, lisää niihin makusi mukaan yrttisekoitusta (tuscany spice mix).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti