Kaali on tähän vuodenaikaan halpaa halvempaa kuin saippua.
Sen vuoksi myös minun jääkaapissani oli jo viikon nököttänyt yksi kohtalaisen
majesteetillinen kaalinpää. Kuten monesti aiemminkin, päädyin raakaan
vaihtoehtoon. Kaaliraastetta! Pyhä yksinkertaisuus!
![]() |
Kaalimaan kakaralle asetettu syötti |
Kyllä, mutta nämä kaalin lehdet havisevat historiallisella
tavalla. Väitetään, että jo muinaiset egyptiläiset ja roomalaiset rouskivat
raakaa viinietikalla maustettua kaalia ehkäistäkseen krapulaa tai muita
ihmiskehoa koettelevia vaivoja.
Marinoitu tempeh ja kaali sopivat erinomaisesti vaikka
lounassalaatiksi. Kaali saa mausteista mukavasti pientä vääntöä, mutta ilman
tempehiä se jäisi hieman askeettiseksi. Jos haluat lisäillä vielä jotain,
ehdotan kevätsipulia ja persiljaa. Heitä sekaan myös kourallinen siemeniä.
Tempehiä ja kaalisalaattia
4 annosta
150 g tempehiä (itse käytin herne-lupiinitempehiä)
Marinadi:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
½ rkl limemehua
½ rkl soija- tai
tamarikastiketta
1 pieni valkosipulin kynsi
1 tl paprikahiutaleita
½ tl cayennepippuria
½ tl kuminan siemeniä
½ tl kuivattua oreganoa
hieman rouhittua mustapippuria
Kaalisalaatti:
150 g keräkaalia
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sitruunapippuria
suolaa
- Sekoittele marinadin ainekset keskenään
- Leikkaa tempehpala kahtia pituussuunnassa. Leikkele kumpikin viipale poikittaissuunnassa. ja sen jälkeen vielä keskeltä paksuussuunnassa, jotta saat aikaan mahdollisimman paljon ohuita tempehtikkuja.
- Kääntele tempeh mariinaadin sekaan ja laita jääkaappiin vähintään tunnin ajaksi.
- Sekoita ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali, valkoviinietikka, öljy, sitruunapippuri ja suola sekaisin. Laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Kun tempeh on marinoitunut, lämmitä öljyä paistinpannussa. Paista suikaleita noin viisi minuuttia keskilämmöllä.
- Tarjoile tempeh kaalipedillä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti