Salt & Vinegar-fans, I come bearing gifts! Jos et vielä ole kokeillut paahdettuja
kikherneitä, hetkesi on tullut. Suolalla ja viinietikalla maustetut kikherneet
potkivat makuhermoon yhtä kipakasti kuin esikuvansa perunalastut. S &
V-yhdistelmä ei tietysti ole kaikkien mieleen, koska se on omassa
tyylilajissaan niin armoton. Toinen kissani Sylvi ei pitänyt asuntoon
levinneestä etikan tuoksusta, vaan tuhahteli mielenosoituksellisesti matkalla
sohvan kauimmaiseen nurkkaan.
Salt & Vinegarin ystävät löytävät toistensa luo. |
Minä kyllä
fanitan! Nyt käteni haparoi tyhjää kippoa. Salt & Vinegar kikherneet ovat
pikkusuolaista hinkuvalle hyvä snäcks tai proteiinilisä salaattiin.
Salt &
Vinegar kikherneet
400 g
kikherneitä
1 dl viinietikkaa
(laita 1 ½ dl, jos tykkäät kovasti viinietikan kirpaisusta, käytin valkoviinietikkaa, mutta mallas- ja omenaviinietikkakin käy)
1 tl suolaa (panosta suolan laatuun, ja käytä esim. merisuolaa tai ruususuolaa)
1 tl
oliiviöljyä
mustapippuria
Valmistus:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Jos käytät tölkkipapuja, huuhdo ja valuta ne. Taputtele vielä talouspaperilla viimeiset vesitipat pois.
- Sekoita kulhossa kikherneet, viinietikka, suola ja öljy.
- Kippaa koko satsi laidalliseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä kikherneet tasaisesti vuoan pohjalle.
- Laita kikherneet uuniin vähintään 45 minuutiksi. Sekoittele herneitä ensin vartin välein, mutta lopuksi valvo niitä haukan lailla. Tummunut pinta alkaa muodostua siinä 45 minuutin jälkeen.
- Maustele vielä lopuksi lisäsuolalla ja muutamalla kierroksella mustapippurirouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti