Jauhopusseja
pöllyytellessäni huomasin Birkkalan spelttijauhopaketin kyljessä pannuleivän reseptin.
Kyseessä on leipänen, jota ei tarvitse nostattaa eikä vaivata. Tuoreen leivän saa
pöytään muutaman kerran puuhaarukkaa pyöräyttämällä. Kuinka sellainen voisi
olla puhuttelematta?
Pannuleipää pinossa |
Testiryhmä toteaa: sopii hyvin kasvissosekeiton kanssa. |
Sovelsin
Birkkalan ohjetta lisäämällä välimerellisiä lisukkeita ja korvaamalla hiivan
leivinjauheella. Hiivan sijaan voi siis käyttää leivinjauhetta tai happamissa taikinoissa soodaa. Nesteen on oltava
kylmää, eikä kädenlämpöistä, kuten hiivalla leivottaessa. Leivinjauhetta käytetään
2-3 tl korvaamaan 30-50 g hiivaa. Leivinjauhe sekoitetaan jauhoihin eikä kohotusta
tarvita.
Pannuleipää voisi itse asiassa varioida loputtomiin. Kuivattuja sieniä, omenaa, sipulia, valkosipulia, erilaisia yrttejä, nokkosta, siemeniä…
Muista vuorata vuoka leivinpaperilla. |
Oliivi-tomaattileipä
pannussa
9 palaa
6 dl
spelttijauhoja
3 dl vettä
1/ 2 dl
öljyä
1 porkkana
20 kivetöntä
mustaa oliivia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
valkosipulin kynsi
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
kuivattua basilikaa
1 tl merisuolaa
tms. laatusuolaa
Valmistus:
- Sekoita 4 dl jauhoja, leivinjauhe, suola ja basilika keskenään.
- Lisää kylmä vesi ja anna taikinan muhia samalla kun teet muita valmisteluja.
- Sekoita keskenään pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit, puristettu valkosipulin kynsi ja raastettu porkkana.
- Lisää ne taikinaan.
- Lisää myös siirappi ja oliiviöljy.
- Sekoita puuhaarukalla sekaisin.
- Lisää loput 2 dl jauhoja.
- Kippaa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20 cm x 35 cm) ja taputtele se kevyesti levyksi.
- Vetele taikinaan veitsellä 9 palan ruudukko. Ripottele päälle vielä vähän suolaa.
- Laita kypsymään 200 asteeseen 20 minuutiksi.
Sitä siirapin määrää ei oo merkattu tuohon reseptiin..?
VastaaPoista