torstai 14. helmikuuta 2013

Chilisuklaavanukas


Charles Dickens on lausahtanut ennen muinoin, että: ”Parempaa asiaa ei ole kuin hyvä ystävä. Paitsi ystävä, jolla on suklaata”. Ystäväpäivän kunniaksi armaalle tehty suklaavanukas sai ilahtuneen vastaanoton. Koska Virallinen Valvoja on chilin ylin ystävä, valitsin toki ainekseksi chilisuklaata.

Yksinkertaisesti hyvää.


Tehosekoitettavaksi käypä pehmeä silken tofu on haurasta ja sopii hyvin pohjaksi erilaisille jälkiruuille. Vanukkaassa se ei maistu itseltään. Chilisuklaa maustaa vanukkaan ja antaa jälkiefektinä makunystyröille sellaisen flash mobin, että jos osaisi kehrätä, kehräisi.

Chilisuklaavanukas on hyvin täyteläistä. Siksi annoskoko kannattaa pitää pienehkönä. Vaikka vanukas uhkuu dekadenssiä, turmelukseen ei näin terveellisillä aineksilla pääse. Ystävällistä, näin ystävänpäivän kunniaksi. <3. 

Divinen I'm so beautifulia kuuluu soittaa tätä syödessä oikean tunnelman ja asenteen tavoittamiseksi.



Chilisuklaavanukas
4 annosta

300 g pehmeää (silken) tofua
100 g vegaanista chilisuklaata (mm. Vivani)
vettä

Valmistus:
  1. Sulata suklaa vesitilkkasen kera kattilassa pienellä lämmöllä.
  2. Laita tofu tehosekoittimeen ja kaada sulanut suklaa perään. Surista suklaavanukasta ja lisäile vettä kunnes saat haluamasi koostumuksen. Minä käytin vettä(muistaakseni) n. ½ desilitraa.
  3. Sekoita niin kauan että ainekset sekoittuvat toisiinsa ja massa on täysin sileää, hieman ilmavaa.
  4. Pistä vanukas jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut tasaantuvat.
  5. Koristele esimerkiksi vadelmilla tai kiivillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti