Wild thing, you make my heart sing! |
Tänä keväänä olen viimein
bongannut hyvät nokkospuskat melko läheltä kotia. Nokkosta on siksi näkynyt
lautasella viime päivinä monessa muodossa: pastakastikkeena, muhennoksena ja keittona.
Tämä nokkoskeitto esimerkiksi on
sellainen soppa, jolla voi elvistellä villiruokaa tuntemattomien seurassa. Maku
on edelleen ”terveellisen vihreä”, mutta kevyellä ja raikkaalla tavalla, ei
sellaisella AIV-rehu tyyppisellä tavalla.
Nokkoskeiton resepti (ei-vegaanisena)
oli muutama vuosi sitten Vihreässä Langassa. Kiitos Saara Törmälle
inspiratsuunista!
No niin, menkäähän
mettään (ja muistakaa hanskat & sakset)!
Nokkoskeitto
4 annosta
2 kourallista ryöpättyjä
nokkosia
2 rkl öljyä
1 sipuli
½ dl vehnäjauhoja
8 dl kasvimaitoa
2 dl kasvikermaa
200 g (1 pussi)
pakasteherneitä
4 tl kasvisliemijauhetta
noin 1 tl suolaa
1 tl piparminttua
¼ tl mustapippuria
1 dl tilliä silputtuna
1 rkl luomusitruunan
mehua
- Poimi nokkoset. (Nuorista nokkosista voi käyttää koko kasvin, varttuneemmista n. seitsemän senttiä kasvin kärjestä.)
- Ryöppää nokkosia viitisen minuuttia ja valuta vesi pois.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä kuutioitu sipuli.
- Lisää vehnäjauhot ja sekoita kunnolla. Lisää maito, kerma ja kasvisliemi.
- Anna kiehahtaa.
- Lisää nokkoset, herneet, piparminttu ja pippuri.
- Soseuta keitto ja kuumenna taas.
- Lisää keiton sekaan silputtu tilli ja sitruunamehu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti