torstai 30. toukokuuta 2013

Detox-snack: Edamamet inkiväärillä

Edamamepavut ovat kovassa suosiossa Pata <3 Kattilan vaikutuspiirissä. Nuoret, vihreät soijapavut poimitaan Suomessa pakastealtaasta. Sieltä niitä saa joko kuorineen päivineen tai kuorittuna. Ihania kaikki tyynni.

Tähän on tultu: pavunhimo!

Edamamepapuja voi syödä sellaisenaan, suolavedessä 4-5 minuuttia keitettynä. Paloissa olevien papujen päälle voi ripotella sormisuolaa ja vaan imeskellä pehmeät pavut palkojen sisältä suuhun. Ne pullahtelevat huulien välistä kielelle kuin liukuhihnalta. Papuja voi myös käyttää salaateissa ja monenmoisissa resepteissä. Makunsa puolesta ehdotonta hittiainesta.

Meikäläisen detoxaus-viikko meinasi lähteä sivuluisuun Virallisen Valvojan hankkiman chilisuklaan viekoitellessa, mutta edamamet, pikkusuolaisina, taltuttivat naposteluhimotuksen. Hakekaa omanne! Helsinkiläisille edamamet myy ainakin Hakaniemen Aseatic Trading, japanikauppa Tokyokan, Stockmann ja Ruohonjuuri.

Detox-snack: Edamamet inkiväärillä

1 pss (300g) kuorittuja edamamepapuja
1 dl mungpavun ituja
½ chilipalko
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi
laatusuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä


  1. Kiehauta pavut kevyesti suolatussa vedessä viipaloidun chilin kanssa (4-5 min).
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla.
  3. Paistele kevyesti miedolla lämmöllä raastettu inkivääri. Lisää parin minuutin kuluttua puristettu valkosipuli.
  4. Varo ettei valkosipuli kärtsähdä eli pidä inkivääri-valkosipuli liikkeessä ja lämpö pienellä.
  5. Kun pavut ovat kiehuneet kaada vesi pois ja lisää pavut chileineen paistin pannulle. 
  6. Pyörittele ainekset sekaisin.
  7. Lisää mungpavun idut ja sammuta hella. Ripottele päälle suolaa ja rouhi mustapippuria.
  8. Mene rauhalliseen paikkaan ja pohdiskele zeniläisiä sananlaskuja, kuten:


  • Millainen ääni kuuluu yhden käden taputuksesta?
  • Mikset vain istu alas ja ole hiljaa? 
  • Pilko puita. Kanna vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti