tiistai 28. toukokuuta 2013

Marinoidut voikukannuput

Voikukannuput ovat herkkuja pikkupalleroisia salaatin joukossa. Olen kokeillut tänä vuonna niitä muutamassa erilaisessa marinadissa. Tällaisen tein eilen. Nupuissa on ihana koostumus ja kesäfiilistä, joka tarttuu!

Nuppu & kaverit

Kun olet kerännyt nuput, käsittele ne heti ja laita marinadiin, etteivät ehdi avautumaan huoneenlämmössä. Nuput on tarkoitettu syötäväksi napakoina. (Jotkut ryöppäävät nuppuja suolavedessä minuutin. En ole itse niin tehnyt, mutta tiedoksesi, että sellainenkin optio on.)

Marinoidut voikukannuput

1 1/2 dl voikukan nuppuja 
½ rkl oliiviöljyä
2 tl balsamicoa
2 tl Braggia, tamaria tai soijakastiketta
puolikas sipuli oikein pieneksi hienonnettuna
1 ½ tl hienoksi raastettua inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
1 tl kuivattua timjamia

Valmistus:

  1. Poista nuppujen pikkulehdet ja huuhtele hyvin.
  2. Laita ne astiaan kaikkien aineksien kanssa.
  3. Sekoita.
  4. Anna maustua jääkaapissa yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti