tiistai 1. elokuuta 2017

Life in plastic, it's fantastic!


Muovi on niin yleinen materiaali tässä ajassa, ettei sitä oikeastaan edes noteeraa. Mutta kun siihen alkaa kiinnittää huomionsa, sitä on vaikea olla näkemättä. Muovia on kaikkialla. Me ollaan kyllästetty elämämme ja tämä maailma muovisaasteella.


Tuoreen tutkimuksen mukaan maailmaan on tuotettu arviolta 8300 miljoonaa tonnia uutta muovia. Tuosta gigalomegalomaanisesta määrästä 9% on uusiokäytetty (silti edelleen olemassa muovina) ja 12% poltettu. Muovi ei katoa. Kun se on pois silmistä, se on edelleen olemassa. 79% maailmassa koskaan tuotetusta muovista on edelleen kaatopaikoilla ja luonnossa

 

Kukaan ei tiedä, kauanko kestää, että muovi hajoaa, lakkaa olemasta. Arviot vaihtelee äärimmäisen pitkän ajan ja ikuisuuden välillä.


Minä vihaan muovia. Vihaan sitä, miten se tapaa elämän meristä. Vihaan sitä, kuinka se kulkeutuu ihmisten ja muiden eläinten ravintoketjuihin ja sairastuttaa kaikki. Ja vihaan sitäkin, että sen tuotanto on mm. kertakäyttöisen muovituotteiden myötä tuplaantunut vuosien 1998 ja 2015 välillä.


Olen alkanut tietoisesti pienentää omaa muovijalanjälkeä. Osallistuin heinäkuussa Plastic Free July -haasteeseen ja aloin opetella uusille tavoille.

 

On mahdotonta jättää muovin vähentämistä tähän ja siksi jatkan samalla tiellä. Tervetuloa oi ihana muoviton elokuu!


Lue, mitä opin haasteen aikana:

Viiden K:n muoviton mantra
Muovittoman heinäkuun oivallukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti