perjantai 26. heinäkuuta 2013

Teriyakitofua ja sinappista retikkaraastetta

Retikka, tuo retiisin sukulainen, voi kasvaa puolimetriseksi mörssäriksi, mutta maultaan se on retiisiä muistuttava. Valkoinen kesäretikka toimii aasialaisten makujen kanssa hillittömän hyvin.

Teriyakilla marinoitu tofu vie kielen.
Olin muuten iloinen kuin hevoinen, kun Pata sydän Kattila sai vuorokaudessa yli sata tykkääjää uutukaisille Facebook-sivuilleen! Kerta kaikkiaan ihmetyttää, että tätä lukee muutkin kuin äitini. Tervetuloa joukkoon te uudet lukijat, ja terve taas te vanhat! Mahtavaa, että saan tuutata teille näitä vegaanireseptejä. Kokeilkaa, kommentoikaa ja kyselkää, on aina ihanaa kuulla teistä.

Tein teille tänään teriyakitofua ja sinappista retikkaraastetta. Tämä nopeatekoinen ruoka menee hyvin ihan arkisena salaattina tai vieraille näpäkkänä alkupalana.

Teriyakitofu

1 pkt savutofua
öljyä
Kastike: 
2 rkl sakea
4 rkl soijakastiketta, braggia tai tamaria
4 rkl japanilaista riisiviinietikkaa (Mirin)
1 ½ ruokosokeria
1 tl valkosipulijauhetta

Valmistus:

  1. Kuivaa tofupala ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna tilkka öljyä laakealla pannulla.
  3. Paista tofuviipaleet ensin toiselta puolelta kullanruskeiksi.
  4. Käännä ja kaada teriyakikastike viipaleiden päälle.
  5. Laita kansi päälle ja hauduttele kunnes neste on imeytynyt miltei täysin tofuun.

Sinappinen retikkaraaste
2 parikymmensenttistä pätkää valkoista retikkaa
1 ½ rkl Dijon-sinappia
pari hyppysellistä suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus:

  1. Raasta retikat
  2. Laita raaste astiaan ja ripottele joukkoon suolaa
  3. Retikoista irtoaa usein paljon nestettä, jota kannattaa kaadella pois ennen viimeistä vaihetta, joka on:
  4. Lisää sinappi ja pippuri. Sekoita kaikki hyvin keskenään.
  5. Tarjoile raaste teriyakitofun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti