Teriyakilla marinoitu tofu vie kielen. |
Tein teille tänään teriyakitofua ja sinappista retikkaraastetta. Tämä nopeatekoinen ruoka menee hyvin ihan arkisena salaattina tai vieraille näpäkkänä alkupalana.
Teriyakitofu
1 pkt savutofua
öljyä
Kastike:
2 rkl sakea
4 rkl soijakastiketta, braggia tai tamaria
4 rkl japanilaista riisiviinietikkaa (Mirin)
1 ½ ruokosokeria
1 tl valkosipulijauhetta
Valmistus:
- Kuivaa tofupala ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Kuumenna tilkka öljyä laakealla pannulla.
- Paista tofuviipaleet ensin toiselta puolelta kullanruskeiksi.
- Käännä ja kaada teriyakikastike viipaleiden päälle.
- Laita kansi päälle ja hauduttele kunnes neste on imeytynyt miltei täysin tofuun.
Sinappinen retikkaraaste
2 parikymmensenttistä pätkää valkoista retikkaa
1 ½ rkl Dijon-sinappia
pari hyppysellistä suolaa
rouhittua mustapippuria
Valmistus:
- Raasta retikat
- Laita raaste astiaan ja ripottele joukkoon suolaa
- Retikoista irtoaa usein paljon nestettä, jota kannattaa kaadella pois ennen viimeistä vaihetta, joka on:
- Lisää sinappi ja pippuri. Sekoita kaikki hyvin keskenään.
- Tarjoile raaste teriyakitofun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti