Hesarissa oli viime viikolla resepti nimellä broileri-pastasalaatti. Pienellä viilauksella kelpo resepti, jonka nähtyäni alkoi päässä soida: “Veganize it - don't criticize it/ Veganize
it and I will advertise it”…
Currylla maustetut soijasuikaleet kasvaneet kaukana Kariniemen tilalta. |
Lihatuotteeksi jalostetut kanat kasvatetaan
ikkunattomissa broilerikasvattamoissa. Nopeakasvuinen ja raskasrakenteinen
broileri on kanahybridi. Kaikki Suomen broilerit ovat Ross-yhtiön kehittämiä,
yleisimmin käytetään Ross 508 –hybridiä. Linnunpojat on jalostettu kasvamaan nopeasti ja teurasiässä ne jo painavat yli puolitoista kiloa. Silloin ne ovat kuitenkin vasta kuukauden ikäisiä.
Broilerihallissa voi yhdellä neliömetrillä olla
parikymmentä broileria. Yhden linnun käyttöön jää alle A4-paperiarkin verran
liikkumatilaa. Broilerituotannosta lisää esimerkiksi Animalian sivuilta.
Ei tarvitse olla elämäntapaintiaani tehdäkseen
periaatteellisen päätöksen tehotuotettujen eläinten kuluttamisen
lopettamisesta. Kulinaristista ilottelua voi harjoittaa myös ilman verihurmehista
mälläystä. Kanasalaatit kääntyvät kasvisversioiksi helposti, eikä maussa jää
kakkoseksi!
Kanamainen pastasalaatti linnunpoikien ystäville
n. 300 g keittämätöntä täysjyväpastaa
125 g soijasuikaleita
1 pss pakastettuja vihreitä papuja tai pari
kourallista tuoreita
1 pss pakastettua parsakaalia tai 1 tuore
6 aurinkokuivattua tomaattia
1 ½ dl hillosipuleita
1 iso ruukku rucolaa
Kastike:
1 luomusitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
1 rkl curryjauhetta
1 ½ rkl fariinisokeria
1 tl suolaa
1 ½ tl Provencen yrtit -seosta
suolaa, mustapippuria
Valmistus:
- Laita pasta kypsymään kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kaada vesi pois, kun ovat al dente-kypsiä ja huuhtele pasta kylmällä vedellä.
- Keitä soijasuikaleita 5 minuuttia . Puristele siivilässä ylimääräinen vesi pois.
- Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Laita soijasuikaleet kastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä. Paista suikaleita noin puolen tunnin marinoinnin jälkeen ja anna kastikkeen imeytyä niihin.
- Keitä parsakaali ja vihreät pavut kypsiksi ja valuta vesi pois. Mausta suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti