torstai 10. huhtikuuta 2014

Tahmaiset pekaanipullat

Kun keittiöstä valmistuu uusi tuotos, Virallisen Valvojan vakiokysymys on: ” Tuliko blogikamaa?”. Lähestulkoonkaan aina hyvän yrittämisen määrä ei korreloi lopputuloksen maukkauden kanssa, mutta nyt voin käsi lipassa todeta: ”Tuli! Nyt on blogikamaa!”


Monikossa.
Yksikössä.


Nämä pullat ovat kirkkaasti parhaimmat ikinä tekemäni. Okei, en juuri koskaan leivo pullia, mutta älkää sen antako horjuttaa uskoanne näiden pullien erinomaisuuteen. Ne ovat ilmavan kuohkeita, tahmaisen kosteita, maistuvat vaniljalta, omenalta, vaahterasiirapilta ja kookokselta, niissä rouskuu pähkinä. Sanon tämän vielä kerran: kirkkaasti parhaimmat! En tosin voi harmikseni omia kunniaa tästä reseptistä, sillä se on peräisin (hienoisin pienoisin muutoksin) Vegan Yumminess-blogista.

Myös se toinen pulla on uunissa, edelleen. Laskettu aika on tänään, mutta vauvaa ei vielä näy. Mulla on itselläni sellainen kutina, että viikonloppuna alkaa tapahtua. Voiko tällaisia asioita mitenkään aavistaa vai lieneekö toiveajattelua?

Taidanpa ottaa pullaa odotellessani.

TAHMAISET PEKAANIPULLAT

4 rkl vegaanista leivontaan sopivaa margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini)
2 dl kasvimaitoa
½ dl ruokosokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 pss kuivahiivaa
1 tl vaniljajauhetta
½ tl suolaa
n. 6dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Täyte:
2 rkl vegaanista leivontaan sopivaa margariinia (esim. Sunnuntai laktoositon leivontamargariini)
reilu puoli desiä omenasosetta
2 dl pekaanipähkinöitä
½ dl fariinisokeria ja ½ dl ruokosokeria

Kastike:
2 dl täysirasvaista kookosmaitoa (esim. Santa Marian Extra creamy coconut milk)
1 rkl maissitärkkelystä
4 rkl vaahterasiirappia


  1. Sulata margariini ja lisää se kulhoon yhdessä soijamaidon, sokerin, maissitärkkelyksen, vaniljan ja suolan kanssa. Tarkista, että seos on riittävän lämmintä hiivan aktivoitumiselle (42 astetta).  Jollei ole, niin lämmitä kevyesti. Vispaile sitten kuivahiiva sekaan.
  2. Anna hiivaseoksen seisoa hetken, kunnes huomaat hiivan aloittaneen toimintansa.
  3. Lisää jauhot nesteeseen ja vaivaa hellästi. Taikinasta tulee pehmeä ja hieman tarttuva pallero. Vaivaa vain sen verran kuin on välttämätöntä ainesten sekaisin menemiseksi.
  4. Laita taikina nousemaan tunniksi lämpimään paikkaan.
  5. Samalla kun taikina nousee, tee täyte: sulata margariini ja lisää siihen omenasose. Murskaa pähkinöitä pienemmäksi ja sekoita ne sokerin kanssa yhteen.
  6. Sitten on kastikkeen vuoro: vispaa kookosmaito, maissitärkkelys ja vaahterasiirappi yhteen. 
  7. Ota korkealaitainen piirakkavuoka ja voitele se kevyesti. Kaada puolet kastikkeesta vuoan pohjalle.
  8. Taikinan noustua kaulitse siitä kevyesti jauhotetulla alustalla suorakaide (n. 25 x 40 cm).
  9. Levitä omenasose-margariiniseos taikinalle ja ripottele päälle sokeroidut pähkinät.
  10. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa se 12 osaan. Laita palaset leikkauspuoli ylöspäin piirakkavuokaan ja anna niiden nousta vielä reilu puoli tuntia. 
  11. Paista pullia 200 asteessa 20 minuuttia.
  12. Anna pullien jäähtyä vartin ja kaada sitten päälle loput kastikkeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti