Tämän päivän Vegan MoFo-haasteena oli tehdä jotain nopeaa, helppoa ja herkullista. Mikäs olisi
nopeampaa kuin kaivaa jonkun toisen kehittämä resepti netistä ja tehdä se?
Törmäsin ihan vähän aikaa sitten Helsingin Sanomissa kiinnostavaan maapähkinävoi-omenaruutujen
ohjeeseen. Sen ainesluettelo on lyhyt ja kaikki raaka-aineet ostettavissa
lähikaupasta.
Quick ja easy-teemalla kuvattu: lautanen sohvalle ja itse perään. |
Minun kohdalla maapähkinävoi-omenaruutujen
teko kyllä todella vaikeaa ja hidasta. Päiväkodissa hymyvarantonsa tyhjentänyt
lapsi nimittäin roikkui puntissa ja karjui räkä lentäen. Lisäilin ainekset summamutikassa
ilman desin mittaa. Maapähkinävoita ja kaurahiutaleita tuli annosteltua liikaa,
minkä vuoksi vaahterasiirapin maku ei päässyt esiin niin hyvin kuin pitäisi. Tuosta
johtuen pohjaa vaivasi myös hienoinen kuivuus. Mutta sen minkä nämä ruudut
kosteudessa menettivät, jäätelöllä paikkasin. Kannattaa todella pyrkiä
täsmällisyyteen noiden pohjan ainesmäärien kanssa. Päällyksen kanssa ei ole
niin nökönuukaa.
Laura Kaaprolle kiitos
reseptistä, joka ilahduttavasti oli vegaaninen jo valmiiksi!
2 dl sileää
maapähkinävoita
1¼ dl vaaleaa siirappia
tai vaahterasiirappia
4 dl (gluteenittomia)
kaurahiutaleita
2 (300 g) omenaa
1 dl paistonkestävää
omenamarmeladia
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä (esim.
Tofutti tai Oatly)
1.
Vuoraa
sivuiltaan 20-senttinen neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla.
2.
Kuumenna
maapähkinävoita ja vaaleaa siirappia kattilassa, kunnes ne sekoittuvat ja
notkistuvat. Ota pois liedeltä ja kääntele joukkoon kaurahiutaleet.
3.
Painele 4/5
seoksesta sormin leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
4.
Kuori omenat,
poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä
mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vaihtoehtoisesti voit raastaa omenat
raastinraudan karkealla terällä.
5.
Sekoita
omenakuutiot ja omenamarmeladi keskenään. Tasoita täyte pohjan päälle.
Ripottele loput taikinasta päälle epätasaiseksi, murumaiseksi kerrokseksi.
6.
Paista
175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos paistos alkaa tummua
pinnalta liikaa, peitä se kevyesti foliolla.
7.
Anna jäähtyä.
Leikkaa 12–16 palaksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Voit halutessasi maustaa
taikinaa esimerkiksi kanelilla, jauhetulla inkiväärillä ja/tai kardemummalla.
(Resepti lainattu täältä)
Quick? Check!
Easy? Check!
Delicious? Check!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti