torstai 3. syyskuuta 2015

Vegan MoFo, day 3! Jotain nopeaa, helppoa ja herkullista

Tämän päivän Vegan MoFo-haasteena oli tehdä jotain nopeaa, helppoa ja herkullista. Mikäs olisi nopeampaa kuin kaivaa jonkun toisen kehittämä resepti netistä ja tehdä se? Törmäsin ihan vähän aikaa sitten Helsingin Sanomissa kiinnostavaan maapähkinävoi-omenaruutujen ohjeeseen. Sen ainesluettelo on lyhyt ja kaikki raaka-aineet ostettavissa lähikaupasta.

Quick ja easy-teemalla kuvattu: lautanen sohvalle ja itse perään.


Minun kohdalla maapähkinävoi-omenaruutujen teko kyllä todella vaikeaa ja hidasta. Päiväkodissa hymyvarantonsa tyhjentänyt lapsi nimittäin roikkui puntissa ja karjui räkä lentäen. Lisäilin ainekset summamutikassa ilman desin mittaa. Maapähkinävoita ja kaurahiutaleita tuli annosteltua liikaa, minkä vuoksi vaahterasiirapin maku ei päässyt esiin niin hyvin kuin pitäisi. Tuosta johtuen pohjaa vaivasi myös hienoinen kuivuus. Mutta sen minkä nämä ruudut kosteudessa menettivät, jäätelöllä paikkasin. Kannattaa todella pyrkiä täsmällisyyteen noiden pohjan ainesmäärien kanssa. Päällyksen kanssa ei ole niin nökönuukaa.

Laura Kaaprolle kiitos reseptistä, joka ilahduttavasti oli vegaaninen jo valmiiksi!

2 dl sileää maapähkinävoita
1¼ dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
4 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 (300 g) omenaa
1 dl paistonkestävää omenamarmeladia

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä (esim. Tofutti tai Oatly)

1.      Vuoraa sivuiltaan 20-senttinen neliön muotoinen vuoka leivinpaperilla.
2.      Kuumenna maapähkinävoita ja vaaleaa siirappia kattilassa, kunnes ne sekoittuvat ja notkistuvat. Ota pois liedeltä ja kääntele joukkoon kaurahiutaleet.
3.      Painele 4/5 seoksesta sormin leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.
4.      Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Vaihtoehtoisesti voit raastaa omenat raastinraudan karkealla terällä.
5.      Sekoita omenakuutiot ja omenamarmeladi keskenään. Tasoita täyte pohjan päälle. Ripottele loput taikinasta päälle epätasaiseksi, murumaiseksi kerrokseksi.
6.      Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos paistos alkaa tummua pinnalta liikaa, peitä se kevyesti foliolla.
7.      Anna jäähtyä. Leikkaa 12–16 palaksi. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Voit halutessasi maustaa taikinaa esimerkiksi kanelilla, jauhetulla inkiväärillä ja/tai kardemummalla.

(Resepti lainattu täältä)

Quick? Check!
Easy? Check!
Delicious? Check!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti