tiistai 6. elokuuta 2013

Vietnamin inspiroimaa: Edamame-tempe-salaattia

Leikin vähän, että nyt ollaan Vietnamissa ja sen johdosta tässä nyt astetta tujumpi salaatti. Kastike on makujen riemuparaati. Tämä on salaatti niille, joita chili ja muut voimakkaat maut vetävät puoleensa.Tulisuusaste ei ole kuitenkaan mitenkään kohtuuton.

Chilin lempeä litsari vasten pullalla pyöristettyä poskea.

Savustettua tempeä ja edamamet ostin Ruohonjuuresta. Edamameja saa myös Aasia-kaupoista. Edamamet ovat hillittömän hyviä, mutta voit ihan vallan mainiosti korvata ne vaikka tuoreilla härkäpavuilla. Myös tempe voi olla jotain savustamatonta tai voit vaihtaa sen kokonaan tofuksi. Muista silloin panostaa enemmän sen marinointiin.

Bongasin salaatin reseptin (lihaisan version) Maku-lehdestä, mutta tohinoissani en katsonut, mikä numero oli. Jollei ollut uusin, niin vähintäänkin tuore.

Edamame-tempe-salaattia

100 g savustettua tempeä + tilkka Braggia, tamaria tai soijakastiketta
1 pss kuorittuja edamamepapuja
350 g kiinankaalia tai valkokaalia
1 porkkana
1 rkl tuoretta minttua
tuoretta korianteria
pähkinöitä ja/tai siemeniä

Kastike:
2 chilipalkoa
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl ruokosokeria
1 rkl riisiviinietikka
1 limen mehu
3 rkl Braggia, tamaria tai soijakastiketta
3 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Kuutioi tempe ja laita se astiaan marinoitumaan Bragg-tilkkasen (myös soija- ja tamarikastike käyvät) kanssa.
  2. Keitä edamame papuja suolalla maustetussa vedessä 4 minuuttia ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä.
  3. Pilko kiinankaali ja porkkana suikaleiksi ja yhdistä mintun, papujen ja tempen kanssa.
  4. Sekoita seuraavaksi kastike: pilko sipuli, purista valkosipulinkynnet ja chilit. Lisää loput ainekset. Anna kastikkeen seisoa 5 minuuttia ennen kuin sekoitat sen salaatin joukkoon.
  5. Viimeistele korianterin lehdillä, pähkinöillä ja siemenillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti