tiistai 12. helmikuuta 2013

Tofunugetit


Tofu on tabula rasa. Monikäyttöisenä ruoka-aineena se taipuu jälkiruokiin ja leivonnaisiin yhtä hyvin kuin mausteisten ja suolaisten ruokien ainekseksi. Jos et ole vielä aikaisemmin puhjennut laulamaan ylistyshymniä tofulle, nyt se saattaa tapahtua.

Näissäkö hamppua? Ilmankos naurattaa.

Tofunugeteilla on rapea, kultaiseksi ruskettunut ulkokuori ja pehmeä sisus. Nugetteihin käytettävä hampputofu on mielestäni niin erinomaisen makuista jo itsessään, ettei sitä tarvitse edes marinoida. Näihin ei ole jemmattu kanan nahkaa, "lihaan verrattavia valmistusaineita” eikä mitä lie luumurskaa. Ja hoooray: yksikään höyhen ei taitu kanasesta näiden nugettien vuoksi.

Kasta nugetteja lempparidippiisi! Ketsuppiin, sweet chiliin, barbeque-kastikkeeseen, maapähkinäkastikkeeseen. Mitä näitä nyt on. Minä ja Virallinen Valvoja dippailimme tacokastikkeeseen.

Tofunugetit
kahdelle

1 pkt (270 g) hampputofua (esim. Soya Gourmet Tofu Hempnut)
0,75 dl kikhernejauhoja
0,5 dl ravintohiivahiutaleita
1 rkl sinappia
 1 ½ tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl mustapippuria
n. 1 dl vettä
öljyä paistamiseen

Valmistus:

  1. Kuivaa tofu kunnolla. Painele sitä talouspaperilla ja lopuksi laita se puristuksiin esimerkiksi kahden painavan lautasen väliin. Aseta vielä jotain painoksi päälle ja laita jääkaappiin.
  2. Sitten voit tehdä kuorrutusseoksen. Sekoita kaikki kuivat ainekset ja sinappi kulhossa.
  3. Lisää hitaasti vettä ja vispaa samalla. Kostea kuorrutus tarttuu tofuun paremmin kuin kuiva. Kuorrutuksen tulisi olla juoksevuudeltaan pannukakkutaikinan tapaista. Yleensä vettä menee vähän yli desin verran.
  4. Päästä tofu pinteestä jääkaapista. Murenna sitä helläkätisesti isoiksi palasiksi (vrt. kananugetin koko).
  5. Pyörittele tofupaloja kuorrutteessa.
  6. Paista pinnoitetulla pannulla kuumassa öljyssä kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Asettele nugetit sillä lailla, etteivät ne ole päällekkäin pannulla. Lisäile öljyä tarpeen mukaan.
Syö heti, mutta varo ettet syö sormiasi samalla!

Kuva: likecool


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti