maanantai 11. helmikuuta 2013

Nokkostortillat


Pahvin makuun mieltyneelle kaupan pliisut lättyset vakuumipakkauksissaan ovat ratkaisu. Helpottavaa kuitenkin on, että tortilloista saa kyllä pienellä ranneliikkeellä huomattavasti maistuvampia. Salaisena aseena ovat villi ja vapaa nokkonen sekä alkuvehnämme speltti.

Pinaattiakin ravinteikkaampaa nokkosta rehottaa kohta joka ojanpientareella. Toistaiseksi on tyytyminen kuivattuun nokkoseen, joka viherjauheena toimii tässä reseptissä erityisen hyvin.

Kääri tortilla rullalle tai jätä auki. Ei ole nökönuukaa, mitä tortillasi päälle tai sisään laitat. Kiinnostaisiko wrapit, burritot, fajitakset tai quesadillat? Kastikkeeksi kenties quacamolea ja salsaa?

Minä laitoin tortillan päälle salaattia, tomaattia, kurkkua, avokadoa, paneroitua tofua ja tacokastiketta. Suurpiirteiselle ihmiselle fajitas itsessään on fiesta, ei tarvitse pipertää.

Ensin se kaulii kieli keskellä suuta täydellisen pyöreää tortillaa.
Sitten se menee ja peittää muotovalion kasvisröykkiön alle.


Nokkostortillat
8 kpl

2 dl spelttijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattua nokkosta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ dl vettä
1 ½ rkl öljyä

Valmistus:

  1. Hiero kuivia nokkosen lehtiä mureneksi ja pehmennä nokkonen pikkukipposessa tilkalla vettä.
  2. Sekoita isommassa kulhossa kuivat aineet kulhossa keskenään.  
  3. Lisää pehmenneet nokkoset, öljy ja vesi.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan kunnes taikina on jämäkkää.
  5. Anna taikinan levähtää parikymmentä minuuttia.
  6. Jos et ehdi paistamaan lettusia vielä, taikina säilyy jääkaapissa. Muista vain kääriä taikinamöntti tiukasti kelmuun.
  7. Jaa taikina 8 osaan ja muotoile osasista palloja. Kauli kevyesti jauhotetulla pöydällä palloset kerrallaan ohueksi letuksi, jonka halkaisija on hieman pienempi kuin pannusi pohjalla.
  8. Paista tortillat pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa. Käännä tortilla, kun pinta alkaa kuplia. Paistaminen on nopeata puuhaa, pari minuuttia ja lettu on valmis.
  9. Pinoa paistuneet tortillat lautaselle. Kuivumisen estämiseksi on hyvä sutia molemmat puolet tortillasta hetimmiten vedellä ja peittää hyvin foliolla. Kuivunut tortilla on rapsakka kuin näkkäri.


Yay! Täytä omien makumieltymystesi mukaan, kunhan ne ovat vegaanisia ;).
Chicken, your ass is covered!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti