sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ranskalainen perunasalaatti

Kerroin aikaisemmin, että postaisin tänään myös perunasalaattini reseptin. Mutta oho, unohdin hankkia kaiken muun paitsi perunat. Siksi tässä ei ole nyt perunasalaattikuvaa. Voin kuitenkin suositella vankkaan kokemukseen nojaten. Olen tehnyt tätä nimenomaista perunasalaattia vuodesta toiseen ja niin varmaan tulen tekemään. Maailman tappiin asti. Kokeile, josko tästä olisi sinullekin vapputraditioksi.

Lähde: http://2fwww.addfunny.com/pictures/funny/237801.html

Ranskalainen perunasalaatti

1 kg keitettyjä perunoita 
2 punasipulia 
1 omena
1 ½ dl oliiviöljyä 
3 rkl balsamiviinietikkaa 
4 rkl dijon-sinappia 
2 rkl kuivattua tai tuoretta timjamia
suolaa 
rouhittua mustapippuria 
5 rkl kaprista 
1 nippu tuoretta ruohosipulia

Valmistus:

  1. Keitä perunat, mutta jätä ne napakoiksi.
  2. Lohko.
  3. Kuutioi sipulit hienoksi.
  4. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, sinappi ja timjami sauvasekoittimella ja lisää suola sekä pippuri.
  5. Laita perunalohkot tarjoiluastiaan ja lisää omana kuutioituna. Kaada kastike päälle. Sekoita hyvin ja ripottele päälle kaprikset sekä hienonnettu ruohosipuli.
  6. Voit tarjota lämpimänä tahi kylmänä. Maku kehittyy, kun annat maustua jääkaapissa tunnin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti