maanantai 11. helmikuuta 2013

Arktinen ananasjugurtti


Haikailin iltapalaksi jotain kevyttä, terveellistä ja hedelmäistä. Sitä tämä on. Arktinen ananasjurgurtti on kuin sulanutta sorbettia! Palanen taivasta laskeutui erääseen tehosekoittimeen Vallilassa. 

Kylmää se on, mut ei jäistä. 

Kuinka sen nyt laittaisi sanoiksi? Inkivääri antaa täyteläiselle ananaksen ja kookoksen yhdistelmälle raikkaan puraisun. Taateleista jugurtti saa makeutta.

Ananas ja taatelit pursuavat ravintoaineita, vitamiineja ja mineraaleja. Inkivääri puolestaan toimii luonnonmukaisena kipulääkkeenä, joka tehoaa muun muassa vatsakipuihin, pahoinvointiin ja päänsärkyyn. Kookosvesikin omaa vaikuttavan listan terveysvaikutteisia ominaisuuksia. Se tekee hyvää kehon nestetasapainolle, parantaa ruuansulatusta ja ehkäisee ikääntymisen rappeuttavia sivuvaikutuksia. Kuka näitä hyviksiä ei haluaisi jugurttiinsa?

Ananasjugurtti
4 annosta

1 ananas
10 kivetöntä taatelia
2 dl kookosvettä
1 tl tuoretta inkivääriä

  1. Kuori ananas ja pilko se kuutioiksi. Laita kuutiot pakastimeen muutamaksi tunniksi.
  2. Kun ananas on kohmeessa, pistä kaikki ainekset tehosekoittimeen. Jos tehosekoittimessasi/blenderissäsi on pulssitoiminto, käytä ensin sitä. Kun ananaspalaset alkavat olla rikki, vaihda normaaliin nopeuteen. Hurauta koko helahoito sohjoksi.
Käytin tähän kookosmaidon/veden, jota jäi kookoskermavaahdosta jäljelle.

Ripottelin jugurtin pinnalle granolaa.


Ananasakäämä, siinä kaikki. Kovimman duunin teki jo elämänsä ehtoopuolella oleva tehosekoittimeni, joka sai jäiset ananaskuutiot rouskutettua sileäksi oikein hienosti.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti