keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Salt & Vinegar kikherneet

Salt & Vinegar-fans, I come bearing gifts! Jos et vielä ole kokeillut paahdettuja kikherneitä, hetkesi on tullut. Suolalla ja viinietikalla maustetut kikherneet potkivat makuhermoon yhtä kipakasti kuin esikuvansa perunalastut. S & V-yhdistelmä ei tietysti ole kaikkien mieleen, koska se on omassa tyylilajissaan niin armoton. Toinen kissani Sylvi ei pitänyt asuntoon levinneestä etikan tuoksusta, vaan tuhahteli mielenosoituksellisesti matkalla sohvan kauimmaiseen nurkkaan.

Salt & Vinegarin ystävät löytävät toistensa luo.


Minä kyllä fanitan! Nyt käteni haparoi tyhjää kippoa. Salt & Vinegar kikherneet ovat pikkusuolaista hinkuvalle hyvä snäcks tai proteiinilisä salaattiin.

Salt & Vinegar kikherneet

400 g kikherneitä
1 dl viinietikkaa (laita 1 ½ dl, jos tykkäät kovasti viinietikan kirpaisusta, käytin valkoviinietikkaa, mutta mallas- ja omenaviinietikkakin käy)
1 tl suolaa (panosta suolan laatuun, ja käytä esim. merisuolaa tai ruususuolaa)
1 tl oliiviöljyä
mustapippuria

Valmistus:
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Jos käytät tölkkipapuja, huuhdo ja valuta ne. Taputtele vielä talouspaperilla viimeiset vesitipat pois.
  3. Sekoita kulhossa kikherneet, viinietikka, suola ja öljy.
  4. Kippaa koko satsi laidalliseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja levitä kikherneet tasaisesti vuoan pohjalle.
  5. Laita kikherneet uuniin vähintään 45 minuutiksi. Sekoittele herneitä ensin vartin välein, mutta lopuksi valvo niitä haukan lailla. Tummunut pinta alkaa muodostua siinä 45 minuutin jälkeen.
  6. Maustele vielä lopuksi lisäsuolalla ja muutamalla kierroksella mustapippurirouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti