torstai 18. huhtikuuta 2013

Jotain ihan randomia


Sain Veikeä Verso-blogin Paulalta haasteen, jossa tulisi kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään. Se sopiikin tälle päivälle oikein hyvin! Reseptipostausta kun ei tämän päivän safkailuista irtoa, vai miten olisi: Ranskalaiset ketsupilla. Kiitos vaan Paulalle!

Randomjuttuja siis. Mitään rajausta kun ei ole ja ruoka-asioista tulee kirjoitettua muutenkin, yritän keksiä sellaisia asioita itsestäni, jotka eivät liity ruokaan. Todistellakseni, että mielessäni liikkuu muutakin kuin seuraava ateria.

Kuten pelin henki on, heitän saman haasteen eteenpäin kahdeksalle seuraavalle. En skannaillut, oletteko saanut saman haasteen toisaalta. Pahoittelen, jos tämä teillä on jo pyörinyt.


Nonniin, täältä pesee: 8 satunnaista asiaa minusta satunnaisessa järjestyksessä:

1. Minulla on aina useampi kirja kierroksessa, joita sitten luen fiiliksen mukaan. Yöpöydällä on tällä hetkellä kirjat kansanparannuksesta, suomalaisesta äärioikeistosta ja J.K Ihalaisesta. Ihailen sitä tyyliä ja muotoa, millä runous ryöppyää Ihalaisesta. Samalla se hänen vaihtoehtoinen maankamaralla kuljailu on tosi kiinnostavaa. Kuuntelepa vaikka tätä samalla kun luet loppuun:


2. Olen koko tämän vuoden vaatteidenostolakossa. Uusia vaatteita en osta, mutta kirpparikuteita voi tarpeeseen hankkia. Tähän asti on mennyt kivutta. Samaan syssyyn lopetin myös naistenlehtien lukemisen. Niistä kun jää monesti vähän vajaa olo. Ikään kuin tarvitsisi ensin kaikenlaista muodikasta, meikkiä ja asustetta, että voisi olla onnellinen, kaunis ja pidetty.

3. Olen siirtynyt kahvinkittaajasta tee-enthuusiastiksi pari vuotta sitten. Aloin kiinnittää huomiota haudutuslämpötiloihin ja –aikaan, ja oho, teen maailma avautui. Valkoisessa, vihreässä, oolongissa, mustassa ja puerhteessä riittää testailemista, kun on maustamattomat ja maustetut, eri aikoina poimitut, on Yunnanista, on Hanuanin maakunnasta… ymmärtänet pointtini.
Sitten voit fiilaroida tätä Teen seitsemää sääntöä:
”Järjestele hiilet veden kuumentamista varten
Asettele kukat kuten ne ovat niityllä.
Luo kesällä viileyttä, talvella lämpöä.
Unohda aika.
Valmistaudu sateen varalle.
Osoita suurta huomiota jokaiselle vieraalle.” Sen Rikyu (1533-1591)

4. Minulla oli kauan sitten täydellinen polkupyörä. Sen nimi oli Teurastaja. Sitten se pöllittiin. Nyt on Huuto.netissä aikalailla identtinen vehje myynnissä. Jos saan sen kotiutettua, annan sille nimeksi Kostaja.

5. Lapsena perheen kanssa tehdyistä lapinmatkoista jäi mieleen matkamuistona hankitut poronsarvet, jotka niskassa piti istua autossa. Ikkunalasin takana velloi pahantahtoinen mäkäräisparvi. Virallisen Valvojan kanssa tehtiin viime kesänä autoreissu lappiin, Pohjois-Norjaan ja Lofooteille. Viitasaaren kohdalla vanhan Escorttimme pakoputkesta jo tunki jotain peruukin näköistä materiaa. Siinä töllisteltiin sitä kädet taskuissa ja tosissamme pohdittiin, että onko jonkun hipin päältä ajettu. Rikkinäisestä pakoputkesta huolimatta, matka oli niin ihana, että lähdemme ensi kesäkin.

6. Meidän eteismatolla on yleensä aina joku lehmänlonkka poikittain. Lapinkoira-Lallin eväitä. Virallisen Valvojan kanssa tottuneesti hypätään yli, mutta vieraita saattaa säväyttää.

7. Ostoboikotit ovat yksi minun käyttämistäni keinoista vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Minulle on esimerkiksi tärkeää puolustaa palestiinalaisten ihmisoikeuksien toteutumista ja rauhaa Palestiinaan. Siksi en osta israelilaisia tuotteita niin kauan, kun Israel jatkaa palestiinalaisalueiden miehittämistä ja palestiinalaisten oikeuksien polkemista. Shalom!

8. Pääsin mukaan yhteen kaupunkiviljelijäporukkaan! Näissä laareissa vihannekset pian viheriöi. Tunnistaako joku paikan?


Lalli kävi tarkastamassa tilukset.


Sellaiset horinat tällä kertaa. Todella tajunnanvirtaa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta:) Tämähän olikin mielenkiintoinen haaste, että voi olla että saan aikaiseksi postata tällaisen omassa blogissani.

    Ihania ja hupaisia asioita olet postannut itsestäsi. Toivottavasti saat Kostajan kotiin ehjänä;)

    VastaaPoista
  2. Vaikuttavia pyörän nimiä :D
    Tuon haastelistasi ansiosta löysin minulle aivan uusiakin blogeja. Kiva juttu, vaikka tietääkin taas hieman enemmän nettiseikkailuja.

    VastaaPoista