keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Palestiinalainen sitruunalimonadi


Muistin ihan viime tingassa laittaa vappusimat pöhisemään. Tykkään simasta, vaikka sen sokerimäärän pelkkä ajattelu saa jo hampaat tippumaan suusta. Sitruunamehua puristaessani muistin erään toisen sitruunaisen juoman, joka sopii työväen juhlan juomaksi kuin vappunenä päähän! Palestiinalaisten virkistävä kirpistävä sitruunalimonadi!


Tässä kesäjuoma, joka on vappujuomanakin verraton!
 Edellisen työni vuoksi matkustelin monta kertaa vuodessa Israelin miehittämillä palestiinalaisalueilla. Huuhdoin aavikon pölyt useamman kerran limonadilla alas ja tein samalla muutaman huomion. 
  • Juomaan pitää käyttää vahvaa minttua, jonka maku on siis perinteistä minttua voimakkaampi. (Järvikylän yrttivalikoimasta sitä ainakin löytyy.)
  • Jääpalat laimentavat drinksua siinä määrin, että pieni ylimakeuttaminen aluksi on lopputuloksen kannalta harkittava ajatus. 
  • Jos haluat virittää juoman parhaimmilleen, lisää 1 teelusikallinen appelsiininkukkavettä.


Palestiinalainen sitruunalimonadi
1 litra

1 l vettä
2 sitruunaa
1 lime
1 ruukullinen vahvaa minttua (vain lehdet)
4-7 rkl ruokosokeria
(1 tl appelsiininkukkavettä)

Valmistus:

  1. Purista sitrushedelmien mehu.
  2. Lisää ja liuota mehuun sokeri.
  3. Kaada sokerimehu blenderiin ja lisää mintunlehdet.
  4. Hurauta lehdet pieneksi.
  5. Lisää litra vettä ja sekoita taas.
  6. Laita tunniksi jääkaappiin. Tarkista makeus ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile jääpalojen kera.

1 kommentti: