sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Louhisaaren kesäinen juoma mustaherukan lehdistä

Mustaherukan lehdistä saa hienoaromista juomaa, joka sopisi liput liehuen esimerkiksi kesäjuhlien alkoholittomaksi vaihtoehdoksi. Maultaan sitä voisi kuvailla mustaherukkaiseksi simaksi. Juoma on heti valmista, mutta maku jalostuu ajan kanssa. 

Louhisaaren juoma on kohonnut maan maineeseen marsalkka Mannerheimin kotitalosta.

Tähän kesäjuomaan tulee sitruunankuorta, joten hanki ihmeessä luomusitruunat. Juomaa on mukavampi siemailla tietäen, ettei sinne ole liuennut normisitruunoiden kuorista vahaa ja kasvintorjunta-aineita.

Juoma muuten toimii todistetusti kelpo lantrinkina mustaherukkaiselle Riga Black Balsamille. Tämä on omien empiiristen kokeideni havainto.

Louhisaaren juoma
5 litraa

1 l mustaherukan lehtiä
1-2 luomusitruunaa
5 l vettä
400 g ruokosokeria
herneen kokoinen nokare hiivaa

Valmistus:

  1. Huuhdo mustaviinimarjan lehdet. 
  2. Pese sitruuna huolella, jonka jälkeen kuori ja viipaloi se.
  3. Kiehuta vesi ja kaada se lehtien ja sitruunoiden päälle.
  4. Lisää sokeri ja sekoita.
  5. Jäähdytä juoma kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva.
  6. Anna käydä vuorokauden.
  7. Siivilöi, pullota ja jäähdytä. 
  8. Juoma on valmista viikon päästä. Nautitaan kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti