maanantai 4. maaliskuuta 2013

Superherkullinen guacamole


Guacamolen voi tehdä tuhannella tapaa, mutta minusta puristisen yksinkertainen tapa on paras. Tällä reseptillä muutat avokadot raikkaaksi ja kermaiseksi guacamoleksi tuossa tuokiossa, ennen kuin ehdit Ejército Zapatista de Liberación Nacional sanoa.Tiedättehän sen kaupasta saatavan radioaktiivisen jätteen näköisen guacamoledipin. Tämä suuri guacamolehuijaus pitää sisällään 26 ainesosaa, josta avocadoa on 0,7%.

Priimaluokan guacamole sisältää avokadojen lisäksi tomaattia ja suolaa, perinteiseen tapaan. Päälle voi puristaa hieman limemehua maun vuoksi, mutta myös hidastamaan avokadon ruskettumista. Muita tavallisimpia aineksia ovat sipuli, valkosipuli, chili, kumina, mustapippuri ja korianteri.

Parhaimmat avokadot guacamoleen ovat kypsiä, mutta vielä napakoita. Puristettaessa ne antavat periksi hieman. Älä osta kaupasta jo täysin kypsyneitä avokadoja, sillä niissä on usein ruhjeita ja tummumia, jotka näkyvät sitten mustina kohtina guacamolessasi.

Voit ostaa avokadot vaikka kovina ja kypsyttää ne kotona paperipussissa. Kun lisäät pussiin pari päärynää tai omenaa, kypsyminen nopeutuu.

Guacamole säilyy kehnosti. Se alkaa ruskettua pian jääkaapissa eikä näytä sitten enää kovin houkuttelevalta. Tee satsi siis juuri ennen tarjoilua.

Guacamole

2 avocadoa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
3 rkl sitruunan tai limen mehua
1/3 ruukkua korianteria
1/3 ruukkua lehtipersiljaa
1,5 tl juustokuminaa
suolaa

Valmistus:

  1. Ota reilun kokoinen kulho esiin ja puristele siinä avokaadot käsin kermaiseksi mössöksi
  2. Sattumien jäämien on ok
  3. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää sekaan
  4. Hienonna punasipuli ja lisää se kulhoon
  5. Purista valkosipuli hienoksi ja lisää mukaan
  6. Kaada joukkoon sitruunamehu, lisää suola ja juustokumina
  7. Silppua yritit hienoksi ja lisää ne kulhoon
  8. Sekoita lopuksi kaikki ainekset huolellisesti sekaisin

Tämä resepti on peräisin raakaruokakurssilta, jonka master mind on Toma Stankevich.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti