maanantai 25. maaliskuuta 2013

Salaatti Tex Mexin hengessä


Tämä salaatti teki Gillian McKeithit Tex Mex-ruualle. Ei mene suonet tukkoon ja naama harmaaksi. Terveysversio on ruokaisa ja täynnä oikeita makuja. Tortillalastut, jotka yksinään maistuvat hieman suolaiselle terotinpurulle, täydentävät kasvimaailman sankareita. Jos texmex olisi oikeasti tällaista, voisivat kaikki cowboyt vapauttaa pihvikarjansa ja siirtyä ranchillaan vihannesten viljelyyn. Minä ihan yhden naisen liikkeen tässä perustan. Liity joukkoihin!

Aurinkoista ruokaa (keinovalon kelmeässä loisteessa)!

 Saanko esitellä pikkupastillimme Sylvin. Hän halusi nostaa blogin söpöystasoa.

Mausteita lukuun ottamatta en laittanut ainesosiin määriä, koska voit laittaa kutakin ainesta sen verran kuin haluat. Sikäli mikäli haluat salaatista erityisen maukkaan, marinoi pavuista tarpeeksi maustettuja.

Salaatti Tex Mexin hengessä
4:lle pääruuaksi

romainesalaattia
babypinaatinlehtiä
punaista riisiä
maissia
ruskeita papuja

Mausteet pavuille:
  • soijakastiketta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta

paprikaa
höyrytettyä parsakaalia
tomaatteja
kurkkua
aurinkokuivattuja tomaatteja
persiljaa
punaista chilipaprikaa
maissilastuja
oliiviöljyä
suolaa

Valmistus:

  1. Mausta pavut ja höyrytä parsakaali.
  2. Ratsasta hetki mekaanisella rodeohärällä.
  3. Pilko kaikki vihannekset suureen kulhoon. Lisää pavut ja parsakaali, kun ovat valmiit.
  4. Lisää lopuksi joukkoon oliiviöljyä ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti