torstai 25. heinäkuuta 2013

Suklaajäätelö viidestä aineksesta

Banaani ja suklaa on makuyhdistelmänä vanha ja pettämätön. Sen lisäksi, että banaani raikastaa suklaajäätelöä hedelmäisyydellään, se toimii itse asiassa koko jäätelön koossa pitävänä voimana. Jäätelökonetta ei tarvita. Tässä reseptissä pähkinätahna ja paksu suklaalevite ovat mukana täyteläisyyden ja suklaajäätelössä tarvittavan dekadenssin saavuttamiseksi. Et kuitenkaan tarvitse niitä –välttämättä-, mutta lisää silloin joukkoon hienoksi raastettua tummaa suklaata ja yön yli lionneita pähkinöitä (macademia, cashew, hassel) tai manteleita. 


Se on chili-mansikkahilloa, vaikka sisälmyksiltä näyttääkin!

Kuten joku tarkkasilmäinen saattanee huomata, tein blogiin pieniä kosmeettisia muutoksia. Uuden bannerin ja taustan lisukkeeksi vasemmalta palkista löytyy esimerkiksi Facebook-kuvake, jota klikkaamalla päädyt Pata sydän Kattilan uudenkarheille facesivuille. Käy tykkäämässä ja mä lupaan, että mä tykkään susta! Lisäksi lisäsin viimeinkin listan blogeista, joita ihastellen seuraan. En siihen kyllä kaikkia saanut mukaan, kunhan verryttelynomaisesti lisäsin päällimmäisenä mieleen tulleet. Mikäli sinulla on kasvis/vegaani/raakaruoka/ekoelämä/tuunailu yms. blogi, vinkkaa siitä. Tutustun ehdottomasti!

Olen kuvankäsittelyhommissa ihan alkueläimen tasolla (ehkä ensi kerralla jo oikean kokoinen banneri…) ja hermot tuppaavat kuumentumaan. Onneksi oli tätä jäätelöä, jonka ansiosta pysyin coolina enkä hypännyt ikkunasta katuun. Tässä teille tämä resepti. Olkoon elämä täst’ edes vielä makeempaa kuin ennen.


Jäädytä banaanit viipaleina


Suklaajäätelö

3 jäädytettyä banaania
3 rkl tummasuklaalevitettä (esim. Plamil-merkkistä) tai vegaanista tummaa suklaata
2 rkl jotain pähkinätahnaa (mulla oli cashewpähkinätahnaa)
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljauutetta


 1. Viipaloi banaanit ja levitä ne pakastepussiin tai laakean astian pohjalle siten etteivät ole kovin päällekkäin.
 2. Pakasta muutama tunti tai yön yli. Kunhan ovat kunnolla jäätyneet.
 3. Laita banaaniviipaleet ja muut ainekset yhteen ja soseuta samettisen tasaiseksi esim. tehosekoittimella, yleiskoneella tai sauvasekoittimella. Mitä heikompi moottori koneessa, sen pienemmissä erissä kannattaa tehdä.
 4. Nautitaan sisäisesti. 


2 kommenttia:

 1. Tällaiset banskujätskit ovat kesäsuosikkejani. maapähkinävoi+kaakao on myös hyvä lisuke. Täytyykin taas huomista varten laittaa banaanit pakastimeen, kun lämpimiä säitä yhä lupaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein kerran jäätelöä, johon tuli banaanin lisäksi vaan lucumaa. Lopputulos oli niukoista aineksista huolimatta
   varsin hyvä.

   Poista