tiistai 7. toukokuuta 2013

Vuohenputkilettuset


Taas on pusikossa suhissut. Keräsin lisää vuohenputkea, kun halusin edellisen päivityksen päätteeksi tehdä ehdan esimerkin vuohenputken käytöstä arkisessa ruuanlaitossa. Näiden lettujen teko on nopeaa ja lopputulos lipsmacking. Itse käytän lettupannua, kun pienet lettuset on helppo kääntää. Tarina kuitenkin kertoo, että homma onnistuu näppäriltä tyypeiltä ihan tavallisella paistinpannullakin.
15 minuutissa valmista!
Kovimman hinnan näistä letuista on maksanut hiljainen yhtiömieheni Lalli-koira. Vuohenputkilaitumilta palattuamme huomasin punkin kiipeilevän Lallin poskikarvoissa. Vuodet ovat opettaneet, että näillä seuduin punkkikolonnat viihtyvät ja himokkaasti verta etsiskelevät. Laitoin samoin tein koiralle punkinestotippoja ja siitä se syöksykiito hulluuteen lähti. Lalli sai siitä perhanan punkkimyrkystä kaamean kutinan. Susi hyörää ja pyörää ympyrää ja yrittää kuoriutua nahoistaan. Puree itseään, rapsuttaa vimmatusti, ryttää mattoja, hankaa seiniä. Jos vielä huomenna on sama meininki, tulee lääkärireissu. Hirveetä kamaa tuo Bayvantic.

Ja sitten leikkaus takaisin lettuihin. 

Vuohenputkilettuset
8 pikkulettua

1 dl kikherne- eli gramjauhoja
1,5 dl vettä
1 kourallinen tuoretta vuohenputkea
1 rkl vegaanista punaista pestoa (esim. Saclàn Pesto Pomodori Secchi & Aglio)
½ tl suolaa
½ tl jauhettua inkivääriä
öljyä voiteluun

Valmistus:


  1. Hienonna pienet vuohenputken lehdet todella hienoksi silpuksi. 
  2. Sekoita jauhot, pesto, suola, inkivääri ja vuohenputkisilppu keskenään kulhossa.
  3. Lisää vesi vispilällä vispaten.
  4. Sekoita taikina hyvin.
  5. Kuumenna lettupannu ja voitele kolot kevyesti (vaikka talouspaperin avulla pyöritellen) öljyllä.
  6. Lorauta taikinaa koloihin.
  7. Paista kullankeltaiseksi toiselta puolelta, käännä lastan avulla ja paista toinen puoli. Nopeaa on, joten pidä vahtia.
  8. Tarjoile esimerkiksi vuohenputken, tomaatin, avokadon, yön yli liotettujen saksanpähkinöiden ja oliivien kanssa luksusaamiaiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti